Снимка pexels.comУчените от Йейлската школа по обществено здраве в САЩ изясниха,

...
Снимка pexels.comУчените от Йейлската школа по обществено здраве в САЩ изясниха,
Коментари Харесай

Учени твърдят: Тайната на успешния брак се крие в човешките гени

Снимка pexels.com

Учените от Йейлската школа по публично здраве в Съединени американски щати изясниха, че тайната на сполучливия брак се крие в избран вид на ген на рецептора на окситоцин (OXTR). Изследователите проучили по какъв начин едни или други разновидности на гена OXTR, свързани със синтеза на окситоцина — «хормона на доверието ",  въздействат върху качеството на съпружеските връзки. 

Известно е, че окситоцинът ръководи общественото и прочувственото държание на индивида. При това неговата висока централизация в кръвта способства за образуването на майчинските усеща, привързаността и доверието в хората. 

Учените провели проучване, в което присъединяване взели 178 двойки на възраст от 37 до 90 години. Всеки участник показал в специфична анкета до каква степен се усеща предпазен, когато е в компанията на своя сътрудник и дали е удовлетворен от своя брак. Освен това, учените взели от съпрузите слюнка, с цел да дефинират какъв вид на гена OXTR носят.

Специалистите стигнали до извода, че в случай че най-малко един от сътрудниците е притежател на GG-генотипа — избран вид на гена OXTR,  то съпрузите в по-голяма степен се усещат предпазени и щастливи в своя брак. Учените изяснили също, че носителите на GG-генотипа доста рядко изпитват мъчителна обвързаност към своя сътрудник и висока тревога. Такива чувства, по мнение на спицеалистите, е придружено от ниска самокритика и потребността от непрекъснато утвърждение.  

" Резултатите от извършеното проучване демонстрирах, че нашите усеща към брачна половинка или брачната половинка са повлияни освен взаимните прекарвания. Поведението на хората, които са в брак, също зависи от тяхната генетична предразположеност ", разяснява овторът на изследването Джоан Монин.

 Превод " Петел "

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР